Polietilen hammadde ve boyar maddelerin homojen şekilde karıştırılması ve extruderlerde şekillendirilmesi ile elde edilirler.

HDPE – LDPE – LLDPE  hammadde çeşitleri bulunmaktadır.

PVC Geomembranların kullanıldığı her yerde kullanılabilir.Fakat sert yapısı sebebi ile çok kıvrımlı – köşeli  yerlerde  kullanılmaları zordur.Özellikle kimyasallara dayanımı nedeni ile  atık sızdırmazlığı istenen tesislerde tercih sebebidir.

 

KULLANIM YERLERİ :

Zehirli Atık ve Sanayi Atıkları Depolama

Barajlar , Yapay Göletler

Petrol Sahaları

Madencilik

Çökeltme ve Havalandırma Havuzları

Beton Borular

Beton Bakslar

Su Depoları

Teras ve Çatılar

Atık Su Arıtma Tesisleri

Çöp ve Katı Atık Depolama Tesisleri

1 mm – 1,2 mm – 1,5 mm – 2 mm – 2,5 mm ve 3 mm kalınlıklarda 2,10 – 6,5  mt. Genişlikte 20 – 25 -100 mt. Uzunluklarda ( Ya da istenen uzunlukta)  çeşitleri vardır.

 

  • HDPE  GEOMEMBRANLAR (İZP – 002 / A)

0,94 – 0,97 gr/cm³ yoğunluğa  sahip ,genelde siyah renk olan fakat proje bazlı farklı renklerde de üretilebilen  geomembran ihtiyaca göre düz  ya da pürüzlü (tekstürlü) üretilmektedir .Genellikle Katı atık depolama sahalarında , siyanür havuzlarında , silaj çukurlarında , DSİ baraj göletlerinde , su tutma yapılarında kullanılmaktadır. Bu imalatların Tabanların da düz , şevlerde ise pürüzlü ürün tercih edilmektedir.

 

  • LDPE GEOMEMBRANLAR  (İZP – 002 / B)

0,92 – 0,94 gr/cm³ yoğunluğa  sahip ,genelde istenen  renkte üretilen   geomembran türü olan LDPE Geomembranlar genelde sulama kanallarında , yapay göletlerde ve polietilen membran kullanılması istenen temel bohçalama –teras izolasyonlarında HDPE Membrana göre daha yumuşak olması nedeni ile tercih edilirler.